Haber

İnegöl Köftesi tarifi! MasterChef İnegöl Köftesi nasıl yapılır?

Köfte severlerin mutlaka denemesi gereken bir tanım. İnegöl Köfte, ağızda eriyen kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki İnegöl Köftesi nasıl yapılır? İnegöl Köftesi Nedir? İnegöl Köfte nasıl yapılır, İnegöl Köfte yaparken nelere dikkat edilmeli? MasterChef’te İnegöl Köftesi yapıldı, klasik İnegöl Köftesi evde yapıldı! İşte en iyi İnegöl Köftesi!

İNEGÖL KÖFTE TARİFİ!

İnegöl İlçesi’nin markalaşmış lezzetlerinden biridir. İnegöl Köftesinin ana kaynağı Bulgaristan’ın Filibe ilinin Pazarcık İlçesidir.

İnegöl Köfte Malzemeleri Nelerdir?

750 gr dana kaburga

250 gr kuzu eti,

2 orta boy soğan

2 çay kaşığı tuz

Karbonat

İnegöl Köftesi Nasıl Yapılır?

Etin sınırları yeterince kaldırılmıştır. Geniş aynalı bir kıyma makinesinde öğütülür. Tuz ve karbonat eklenerek etler iyice yoğrulur. Et bir kaseye konularak bir gün dinlenmeye bırakılır. İkinci gün etler ikinci kez makineden geçirilir. Doğradıktan sonra soğanlar ince ince kıyılıp etin içine karıştırılır. Soğanla harmanlanan köfte karışımı elle yuvarlanıp düzleştirilip köfte şekline getirilerek ızgarada pişirilir. İnegöl Köftesi’ne yumurta, ekmek gibi malzemeler eklenmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu